Menu sx Lavazza Menu dx

LAVAZZA OCH HAUTE CUISINE

Discover all the Lavazza partners:

Detta är bara några av de värden Lavazza har gemensamt med dagens främsta kockar i Italien och runt om i världen: företagets ständiga strävan efter förträfflighet, och vår känsla för stil, har hittat sin perfekta motsvarighet i haute cuisine-världen. Allt började 1996, då partnerskapet Lavazza-Slow Food startade. Det fortsatte med ett samarbete med universitetet för gastronomisk vetenskap i Pollenzo. Lavazza Training Center blev universitetets institution för magisterexamen i kaffe.

Det var Training Center, med dess särskilda avdelning för produktexperiment, som 1998 gav upphov till Lavazzas förbindelser med haute cuisine-världen. Lavazza-teamets intuitiva idéer förvandlades till nya sätt att njuta av kaffe.

Det fanns en tydlig samhörighet med både de internationella och italienska kändiskockarna, stjärnorna inom den nya matlagningskonsten, och en rad med samarbeten tog snabbt form.

Det började med Ferran Adrià 2002, och det första framgångsrika resultatet från det mötet blev den makalösa Èspesso, historiens första kaffe i fast form. Likt ett gäng alkemister satte Lavazza Training Center och Adriàs team igång med en process där de tog ut svängarna med smak och format. Resultatet blev projektet Lavazza Coffee Design, där man skapade nya metoder och särskilda verktyg (från sfärifiering till CoffeeCooler). Andra samarbeten är bl.a. med de berömda italienska kockarna Carlo Cracco och Davide Oldani.

Lavazza är också partner vid många viktiga matevenemang. : Lo Mejor de la Gastronomía i Spanien, Identità Golose i Italien och Festival Off (Omnivore-festivalen) i Frankrike.